ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ & SNACKS ΜΕ 1 ΜΟΝΑΔΑ (Maria’s Gastronomy)


Μηλοπιτάκια, σε δύο παραλλαγές, 1 ή 2 μονάδες (χωρίς μέλι ή με μέλι αντίστοιχα).
Semolina -3..

Υλικά:
Για τη ζύμη χωρίς μέλι:
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγιά
Λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρουκτόζη
Για τη ζύμη με μέλι:
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγιά
Λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Για τη γέμιση χωρίς μέλι:
1 – 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
Λίγη κανέλλα
Λίγη φρουκτόζη
Για τη γέμιση με μέλι:
1 – 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
Λίγη κανέλλα
Λίγο μέλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι και τη φρουκτόζη (ή το μέλι). Σιγά-σιγά ρίχνουμε το νερό (Προσοχή! Χλιαρό για να ενεργοποιηθεί η μαγιά) κι ανακατεύουμε μέχρι να κάνουμε μια ζύμη που να μην κολάει στο χέρι μας. Αν μας πέσει παραπάνω νερό προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι. Η ζύμη μας πρέπει να γίνει εύπλαστη, αλλά χωρίς να κολάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια κι αφήνουμε το μπωλ σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα ή μεμβράνη για μισή ώρα να ανέβει σε ένα μέρος χωρίς ρεύματα.

Σε ένα άλλο μπωλ ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τα κυβάκια μήλου με λίγη κανέλλα και φρουκτόζη (ή μέλι). Μετά από μισή ώρα παίρνουμε τα σιμιγδαλένια μπαλάκια και τα πλάθουμε.

Καλό είναι να πασπαλίσουμε με λίγο σιμιγδάλι τον πάγκο που θα δουλέψουμε τη ζύμη και να έχουμε δίπλα μας ένα ποτηράκι με νερό. Με ένα πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι ώστε να δημιουργήσουμε ένα περίπου ορθογώνιο σχήμα. Προσοχή! Το φύλλο να μη γίνει πολύ λεπτό. Στο κέντρο του κάθε φύλλου βάζουμε ποσότητα γέμισης. Διπλώνουμε μετά τις δύο μεγάλες άκρες πάνω από τη γέμιση (για να γίνει καλύτερα η ένωση βουτάμε την άκρη του δαχτύλου μας στο ποτηράκι με το νερό, νοτίζουμε τη μια άκρη και ‘κολλάμε’ από πάνω την άλλη άκρη). Διπλώνουμε με τον ίδιο τρόπο από πάνω τις δύο μικρές άκρες.
Μπορούμε να ψήσουμε με δύο τρόπους:
Κουτάλα-Πηρούνα - foto  -2Στο αντικολλητικό. Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια με την ένωση προς τα κάτω. Αφού ροδίσει γυρνάμε και ψήνουμε από την άλλη πλευρά. Αν κάνουμε τη συνταγή με μέλι, όπως στην κεντρική φωτογραφία, μπορούμε να κάνουμε το εξής. Παίρνουμε 1-2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και τα διαλύουμε σε λίγο νερό. Στο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγη ποσότητα του αραιωμένου μελιού και ψήνουμε όπως παραπάνω. Το μέλι καραμελώνει ελαφρώς και ποτίζει τα μηλοπιτάκια μας. Κάθε φορά που το αραιωμένο μείγμα εξατμίζεται ανανεώνουμε, με λίγη κάθε φορά ποσότητα.
Κουτάλα-Πηρούνα - foto  -2Στο φούρνο σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με την ένωση προς τα κάτω, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που έχουν τα μηλοπιτάκια.
Καλή επιτυχία!


Βounty Pops & Bounty σοκολατάκια σε δύο παραλλαγές (λευκό ή σοκολατένιο εσωτερικό), 1 μονάδα.
Coconut pops -17...
Τα bounty pops και τα bounty σοκολατάκια μπορούν να καταναλωθούν ως  πρω’ι’νό ή ως snack μεταξύ των γευμάτων ή ακόμη να τα προσφέρουμε ως κέρασμα. Είναι κατάλληλα όχι μόνο για όσους κάνουν δίαιτα και υγιεινή διατροφή, αλλά και για όσους κάνουν vegan διατροφή, για όσους νηστεύουν ακόμη και για τους διαβητικούς (με προσθήκη γλυκαντικού που τους έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός τους). Τα οφέλη της καρύδας για την υγεία είναι πολλά. Οι κάτοικοι των νησιών του Ειρηνικού μάλιστα θεωρούν πως η καρύδα είναι το φάρμακο για κάθε αρρώστια, γι’ αυτό και ονομάζουν το φοίνικα που παράγει καρύδες ‘Δέντρο της Ζωής”. Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, ας δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε με την καρύδα νόστιμα και υγιεινά snacks…Bounty από σπίτι…
 
Υλικά:
100 γρ. μηδενική σοκολάτα
150 – 200 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
2 κοφτές κουταλιές της σούπας βούτυρο καρύδας
2 κουταλιές της σούπας μηδενική μερέντα (όχι πολύ αραιή) – προαιρετικά αν θέλουμε σοκολατένια γεύση
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη ή ζάχαρη καρύδας (αν δεν βάλουμε μηδενική μερέντα)
50 ml γάλα καρύδας (χωρίς ζάχαρη)
1 βανίλια
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε bain marie τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά στο πολυμίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν.

  Αν τα υγρά είναι πολλά (λόγω π.χ. πιο αραιής μηδενικής μερέντας) προσθέτουμε λίγη ακόμη τριμμένη καρύδα ώστε να δημιουργήσουμε ένα μείγμα που να ‘στέκεται’ στο κουτάλι,  μια κολλώδη ‘πάστα’ που μπορούμε να πλάσουμε.

Σε θήκες σιλικόνης για cake pops βάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα και το πιέζουμε καλά με τα δάχτυλα για να μην έχει κενά.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη, σκεπάζοντας καλά τη θήκη, να ‘δέσει’ και να παγώσει το μείγμα. Αφού παγώσει το μείγμα, βγάζουμε τα μπαλάκια καρύδας από τη θήκη.
Για τα σοκολατάκια βουτάμε τα μπαλάκια καρύδας στη λιωμένη σοκολάτα (Προσοχή! Να μην είναι ζεστή η σοκολάτα, για να μη διαλυθούν τα μπαλάκια καρύδας) και τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Για τα bounty pops ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:
1). Παίρνουμε ένα ειδικό καλαμάκι και βουτάμε τη μια άκρη του στη λιωμένη σοκολάτα.
2). Βάζουμε τη βουτηγμένη στη σοκολάτα άκρη μέσα στο μπαλάκι καρύδας.

4).  Βουτάμε το μπαλάκι καρύδας στη λιωμένη σοκολάτα.
5). Τοποθετούμε τα bounty pops σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και στη συνέχεια στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Καλή επιτυχία!


Μπάρες Καρύδας Βounty σε δύο παραλλαγές (λευκό ή σοκολατένιο εσωτερικό), 1 μονάδα.
Coconut Bars -3...
Οι μπάρες καρύδας μπορούν να καταναλωθούν ως  πρω’ι’νό ή ή ως snack μεταξύ των γευμάτων. Είναι κατάλληλες όχι μόνο για όσους κάνουν δίαιτα και υγιεινή διατροφή, αλλά και για όσους κάνουν vegan διατροφή, για όσους νηστεύουν ακόμη και για τους διαβητικούς (με προσθήκη γλυκαντικού που τους έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός τους). Τα οφέλη της καρύδας για την υγεία είναι πολλά. Οι κάτοικοι των νησιών του Ειρηνικού μάλιστα θεωρούν πως η καρύδα είναι το φάρμακο για κάθε αρρώστια, γι’ αυτό και ονομάζουν το φοίνικα που παράγει καρύδες ‘Δέντρο της Ζωής”. Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, ας δούμε πως μπορούμε να κάνουμε με την καρύδα ένα νόστιμο και υγιεινό snack…ένα Bounty από σπίτι…
 
Υλικά:
100 γρ. μηδενική σοκολάτα
150 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
2 κοφτές κουταλιές της σούπας βούτυρο καρύδας
2 κουταλιές της σούπας μηδενική μερέντα (όχι πολύ αραιή) – προαιρετικά αν θέλουμε σοκολατένια γεύση
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη ή ζάχαρη καρύδας (αν δεν βάλουμε μηδενική μερέντα)
λίγο γάλα καρύδας (χωρίς ζάχαρη)
1 βανίλια
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε bain marie τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά στο πολυμίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

 Αν τα υγρά είναι πολλά (λόγω π.χ. πιο αραιής μηδενικής μερέντας) προσθέτουμε λίγη ακόμη τριμμένη καρύδα ώστε να δημιουργήσουμε ένα μείγμα που να ‘στέκεται’ στο κουτάλι, μια κολλώδη ‘πάστα’ που μπορούμε να πλάσουμε.

Σε ένα ορθογώνιο σκεύος (π.χ. ορθογώνια φόρμα για κέικ) στρώνουμε διάφανη μεμβράνη πλούσια ώστε να βγαίνει έξω από το σκεύος. Αδειάζουμε το μείγμα μας και το πιέζουμε καλά με τα δάχτυλα, φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου 2 εκατοστών (για να μη μας διαλυθεί στο ξεφορμάρισμα και όταν θα κάνουμε την επικάλυψη).

Τοποθετούμε στην κατάψυξη σκεπασμένη καλά τη φόρμα ώστε να ‘δέσει’ και να παγώσει το μείγμα. Αφού παγώσει το μείγμα, το βγάζουμε από τη φόρμα και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.

Βουτάμε τις μπάρες στη λιωμένη σοκολάτα (Προσοχή! Να μην είναι ζεστή η σοκολάτα, για να μη διαλυθούν οι μπάρες) και τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.
 
Καλή επιτυχία!


Κέικ Σοκολάτα – Πορτοκάλι με γλάσσο σοκολάτας, 1 μονάδα.

Το κέικ σοκολάτας είναι ιδανικό για πρω’ι’νό ή snack μεταξύ των γευμάτων. Είναι κατάλληλο και για όσους κάνουν vegan διατροφή, για όσους νηστεύουν ακόμη και για τους διαβητικούς (με προσθήκη γλυκαντικού που τους έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός τους και με μέτρο λόγω του σιμιγδαλιού).
Υλικά:
Για το κέικ
250γρ. σιμιγδάλι
3 κουταλιές της σούπας μηδενική μερέντα (όχι πολύ αραιή)
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
1/2 – 3/4 του φλυτζανιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
100 γρ. φρουκτόζη
1 βανίλια
λίγο αλάτι
Για το γλάσσο
100 γρ. μηδενική σοκολάτα ή 1 κούπα μηδενική μερέντα
Εκτέλεση:
Για το κέικ
Διαλύουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη φρουκτόζη, τη μερέντα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το αλάτι και προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας χυλός. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για κέικ ή σε φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, το αφήνουμε για λίγο μέσα στη φόρμα να ησυχάσει και να αφρατέψει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50-60 λεπτά.
Για το γλάσσο
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε bain-marie.  Aν θέλουμε να αυξήσουμε την ποσότητα του γλάσσου και να το κάνουμε πιο πλούσιο, προσθέτουμε σιγά-σιγά στη λιωμένη σοκολάτα ή στη μερέντα λίγο χυμό πορτοκαλιού. Επικαλύπτουμε το κέικ με το γλάσσο.
Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε λίγο γλάσσο και να κάνουμε το εξής, όπως έκανα εγώ στο δικό μου. Αφού ξεφορμάρουμε το κέικ κόβουμε το κέικ σε δύο κομμάτια.  Για καλύτερο αποτέλεσμα το κόβουμε την επόμενη μέρα, από την ημέρα που το φτιάξαμε. Στη συνέχεια παίρνουμε το ένα μέρος και το βάζουμε στη φόρμα που ψήσαμε το κέικ. Κάνουμε επάλειψη με λίγο γλάσσο. Βάζουμε το επόμενο κομμάτι κέικ, το πιέζουμε καλά και στρώνουμε το γλάσσο. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και να ‘δέσει΄το γλάσσο και σερβίρουμε.

Παραλλαγές:

Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μισό-μισό (χονδρό και ψιλό) σιμιγδάλι.
 Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τη σόδα με 1 φακελλάκι μαγιά.
Καλή επιτυχία!


Κέικ Μόκα, 1 μονάδα (2 μονάδες με γλάσσο μόκας).
Coffee Cake -1..
Το κέικ μόκα ή κέικ καφέ είναι ιδανικό για πρω’ι’νό ή snack μεταξύ των γευμάτων. Είναι κατάλληλο όχι μόνο για όσους κάνουν δίαιτα και υγιεινή διατροφή, αλλά και για όσους κάνουν vegan διατροφή, για όσους νηστεύουν ακόμη και για τους διαβητικούς (με προσθήκη γλυκαντικού που τους έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός τους και με μέτρο λόγω του σιμιγδαλιού).
Υλικά:
Για το κέικ
250 γρ. σιμιγδάλι
100-150 ml (1/2 – 3/4 του φλυτζανιού) φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
120 γρ. φρουκτόζη
2 – 3 κουταλιές νες καφέ διαλυμένες σε λίγο χλιαρό νερό
1 βανίλια
λίγο αλάτι
Για το γλάσσο
50 γρ. φρουκτόζης χτυπημένα στο multi
100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
2 κουταλιές σιρόπι του γλυκού πορτοκάλι (χωρίς ζάχαρη, με μηδενικό γλυκαντικό)
2 κουταλάκια του γλυκού νες καφέ διαλυμένα σε ελάχιστο χλιαρό νερό (όχι πολύ νερό για να γίνει το γλάσσο πιο ‘στεκάτο’)
Εκτέλεση:
Για το κέικ
Διαλύουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη φρουκτόζη, τη βανίλια, το αλάτι, τον διαλυμένο νες καφέ και προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας χυλός. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για κέικ ή φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα, το αφήνουμε να ησυχάσει και να ‘αφρατέψουν’ τα υλικά  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50-60 λεπτά.
Για το γλάσσο
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη καλά μέχρι να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σιγά-σιγά τη χτυπημένη στο multi φρουκτόζη μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Επικαλύπτουμε το κέικ με το γλάσσο.
Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε λίγο γλάσσο και να κάνουμε το εξής, όπως έκανα εγώ στο δικό μου. Αφού ξεφορμάρουμε το κέικ κόβουμε το κέικ σε τρία κομμάτια.  Στη συνέχεια παίρνουμε το ένα μέρος από τα τρία το βάζουμε στη φόρμα που ψήσαμε το κέικ. Κάνουμε επάλειψη με λίγο γλάσσο. Βάζουμε το επόμενο κομμάτι κέικ, το πιέζουμε καλά και ξανά επάλειψη με λίγο γλάσσο. Τοποθετούμε το τρίτο κομμάτι του κέικ, πιέζουμε καλά και στρώνουμε το γλάσσο. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί, να ‘δέσει΄το γλάσσο και σερβίρουμε.
Παραλλαγές:
  • Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μισό-μισό (χονδρό και ψιλό) σιμιγδάλι.
  • Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τη σόδα με 1 φακελλάκι μαγιά.
Καλή επιτυχία!


Waffles, 1 μονάδα.
Waffles -1
Υλικά:
250γρ. σιμιγδάλι
250 – 300 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
120 γρ. φρουκτόζη
1 βανίλια
κανέλλα
γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη φρουκτόζη, τη βανίλια, την κανέλλα και το γαρύφαλλο και προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό πορτοκάλι μέχρι να γίνει ένας ομογενοποιημένος χυλός. Βάζουμε το μείγμα στο μηχάνημα για waffles και ψήνουμε ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Παραλλαγές: Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κακάο, αν θέλουμε σοκολατένιες waffles. Επίσης, αν θέλουμε να σερβίρουμε με συνοδεία παγωτού (εκτός πορτοκάλι), αντικαθιστούμε το χυμό πορτοκαλιού με χυμό ενός λεμονιού και συμπληρώνουμε με νερό.
Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ή μηδενική μερέντα. Επίσης, αν θέλουμε, με παγωτό της αρεσκείας μας, όπως στην παρακάτω φωτογραφία με παγωτό choco banana και μόκα μπανάνα.
Waffles -2
Καλή επιτυχία!


Τρουφάκια σοκολάτας σε διάφορες γεύσεις κι επικαλύψεις, 1 μονάδα.
Τρουφάκια..
Υλικά:
1 κούπα κακάο
½ κούπα φρουκτόζη
1 κούπα ανάλατους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ή φυστίκια ή φουντούκια κτλ.) ή τριμμένη ινδική καρύδα
Λίγο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια (ή σταγόνες βανίλιας)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο multi τους ανάλατους ξηρούς καρπούς σε χοντροκομμένα κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το κακάο, τη φρουκτόζη, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά περίπου τη μισή ποσότητα ξηρών καρπών (ή της καρύδας) μέχρι να γίνει ένα σχετικά ‘στεκάτο’ μείγμα που να μπορεί να πλάθεται. Τοποθετούμε το μείγμα για 20-30 λεπτά στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά.
Πλάθουμε σε μπαλάκια κι επικαλύπτουμε με την υπόλοιπη ποσότητα ξηρών καρπών ή καρύδας. Τοποθετούμε στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε.

Tips:
Όταν πλάθετε τα τρουφάκια, το μείγμα κολλάει στα χέρια λίγο περισσότερο από το κλασικό μείγμα για τρουφάκια. Μη σας προβληματίσει, αρκεί να έχετε δημιουργήσει ένα μείγμα που να μπορεί να πλάθεται. Αφού επικαλύψετε κι αφήσετε στο ψυγείο, δένουν τα υλικά και τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα για κατανάλωση!
Παραλλαγές:
Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο ή ξηρούς καρπούς…
Καλή επιτυχία!


Τρουφάκια βρώμης σοκολάτας με γεύση μήλο & κανέλλα κι επικάλυψη κακάο, 1 μονάδα.
Τρουφάκια Βρώμης
Υλικά:
1 κούπα βρώμη αλεσμένη στο multi
2-3 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη (ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλουμε)
Κακάο ή μηδενική μερέντα
1 μικρό μήλο
λίγη κανέλλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε φέτες και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό (ίσα-ίσα να καλύπτει το μήλο), ένα κουταλάκι φρουκτόζη και λίγη κανέλλα.

Μόλις μαλακώσουν τα μήλα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε στο multi.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη βρώμη, την υπόλοιπη φρουκτόζη και το κακάο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πολτοποιημένο μήλο κι όσο πάρει από το νερό με κανέλλα που βράσαμε τα μήλα.

Ανακατεύουμε στο ζεστό μάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα.



Πλάθουμε σε μπαλάκια κι επικαλύπτουμε με κακάο ή μηδενική μερέντα ή μηδενική σοκολάτα. Τοποθετούμε στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά.
Tips:
Το κομποστοποιημένο μήλο σε συνδυασμό με την κανέλλα δίνει ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
Αν θέλουμε φροντίζουμε να αφήσουμε και κάποια πιο χοντροκομμένα κομμάτια μήλου για όσους προτιμούν πιο έντονη τη γεύση του μήλου.
Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας μήλου, το αποτέλεσμα με το ελαφρώς κομποστοποιημένο μήλο προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορο στην εκτέλεση το κομποστοποιημένο μήλο (περίπου 5 λεπτά).
Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
Παραλλαγές:
Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο (π.χ. χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού, φράουλες κτλ.), ή σταφίδες ή ξηρούς καρπούς ή απλά άρωμα βανίλιας….
Καλή επιτυχία!

Παγωτίνια με επικάλυψη σοκολάτας σε διάφορες γεύσεις, 0 & 1 μονάδα.
Παγωτίνια -1
Υλικά:
100 γρ. μαύρη σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη)
Διάφορα φρούτα
Φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο multi το κάθε φρούτο ξεχωριστά.
Γεμίζουμε θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια….
ή θήκες για pop cakes….

με ένα κάθε φορά φρούτο ή φυστικοβούτυρο ή φρούτο ανακατεμμένο με φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο ή με κομματάκια ξηρών καρπών, και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
Λιώνουμε σε bain marie τη σοκολάτα.

Αφού έχουν παγώσει τα μείγματα στην κατάψυξη…

…τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα.
Τοποθετούμε τα επικαλυμένα παγωτίνια στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και η σοκολάτα….

….και σερβίρουμε.

Tips:
Προσοχή ειδικά στα γρανιτάκια φρούτων. Όταν τα ρίξουμε στη σοκολάτα να είναι πολύ παγωμένα και η σοκολάτα όχι ζεστή γιατί θα λιώσουν.
Παραλλαγές:
Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε φρέσκο φρούτο ή ξηρούς καρπούς….
Καλή επιτυχία!


Mπάρες τύπου snickers, 1 μονάδα.
Snickers
Τα αγαπημένα μας Snickers σε μια υγιεινή, οικονομική και πεντανόστιμη παραλλαγή.
Υλικά:
100 γρ. μηδενική σοκολάτα
½ φλυτζάνι ανάλατα φυστίκια
λίγο γλυκαντικό της αρεσκείας μας
φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε bain marie τη σοκολάτα. Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα στρώνουμε μια στρώσηφυστικοβούτυρου, πάχους περίπου 1- 2 εκατοστών,
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα φυστίκια με λίγο μηδενικό γλυκαντικό της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Τοποθετούμε μια στρώση από καραμελωμένα φυστίκια πάνω από τη στρώση του φυστικοβούτυρου. Επικαλύπτουμε με λιωμένη σοκολάτα και τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα κόβουμε με καλό μαχαίρι ορθογώνια κομμάτια. Γυρνάμε ανάποδα τις μπάρες και επκαλύπτουμε με λιωμένη σοκολάτα τις μπάρες από την κάτω πλευρά και τα πλα’ι’νά. Επανατοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Διατηρούμε σε καλά σκεπασμένο μπωλ στη συντήρηση.
Tips:
Για ιδανικότερο σχήμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές φόρμες σιλικόνης για μπάρες δημητριακών.
Καλή επιτυχία!


Mπάρες σοκολάτας με αμύγδαλα και φράουλα, με 1 (μαύρη σοκολάτα) & 2 (λευκή σοκολάτα) μονάδες. Παραλλαγή με 0 μονάδες.
Chocolate Bars
Πανεύκολη και γρήγορη λύση για σπιτικές μπάρες. Κατάλληλες για πρω’ι’νό, το γραφείο και για όποια περίσταση θέλουμε ένα γρήγορο snack. Καλή σας απόλαυση…
Υλικά:
100 γρ. λευκή ή μαύρη σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη)
½ φλυτζάνι ανάλατα αμύγδαλα (ή άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας)
¼ φλυτζανιού ψιλοκομμένες φράουλες (ή άλλο φρούτο της αρεσκείας μας)
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε bain marie τη σοκολάτα.

Ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα τα αμύγδαλα και τις ψιλοκομμένες φράουλες. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα φορμάκι στρωμένο με μεμβράνη που περισσεύει έξω από το φορμάκι.


Τοποθετούμε το φορμάκι στην κατάψυξη σκεπασμένο με τη μεμβράνη που περισσεύει. Μόλις παγώσει ξεφορμάρουμε και κόβουμε με καλό, κοφτερό μαχαίρι. Διατηρούμε τις μπάρες σε καλά κλειστό μπωλ στη συντήρηση.
Tips:
Για ιδανικότερο σχήμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές φόρμες σιλικόνης για μπάρες δημητριακών.
Παραλλαγές:
Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο, ή σταφίδες ή ξηρούς καρπούς….
 Αν θέλουμε τη μηδενική εκδοχή χρησιμοποιούμε μηδενική σοκολάτα και ένα είδος μηδενικού φρούτου.
Καλή επιτυχία!



Mπάρες βρώμης με γεύση μήλο & κανέλλα, 1 μονάδα.
Bars without -7
Υλικά:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
½ μικρό μήλο
λίγη κανέλλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε φέτες και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό (ίσα-ίσα να καλύπτει το μήλο), ένα κουταλάκι φρουκτόζη και λίγη κανέλλα.

Μόλις μαλακώσουν τα μήλα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε στο multi.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη βρώμη και το ένα κουταλάκι φρουκτόζη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πολτοποιημένο μήλο κι όσο πάρει από το νερό με κανέλλα που βράσαμε τα μήλα.

Ανακατεύουμε στο ζεστό μάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Σκεπάζουμε από πάνω με άλλο φύλλο λαδόκολλας. Με πλάστη προσπαθούμε να δώσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα. Το πάχος το κανονίζουμε ανάλογα την προτίμησή μας, περίπου 2 εκατοστά.

Αφού δώσουμε το σχήμα βγάζουμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας….

…και κόβουμε με καλό μαχαίρι ή με ρόδα κοπής πίτσας σε ορθογώνια κομμάτια.

Βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να σκληρύνουν ή ψήνουμε στον αέρα για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.
Tips:
 Το κομποστοποιημένο μήλο σε συνδυασμό με την κανέλλα δίνει ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
 Αν θέλουμε φροντίζουμε να αφήσουμε και κάποια πιο χοντροκομμένα κομμάτια μήλου για όσους προτιμούν πιο έντονη τη γεύση του μήλου.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας μήλου, το αποτέλεσμα με το ελαφρώς κομποστοποιημένο μήλο προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορο στην εκτέλεση το κομποστοποιημένο μήλο (περίπου 5 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
 Διαλέγουμε ένα πολύ καλό μαχαίρι για να κόψουμε σε κομμάτια, γιατί το μείγμα είναι πολύ εύπλαστο και εύκολα χαλάει. Εγώ το έκοψα με την ρόδα κοπής της πίτσας.
 Προσοχή! Πριν κρυώσουν δεν προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε τα κομμάτια γιατί χαλάει το σχήμα.
 Το πάχος να μην είναι πολύ λεπτό γιατί θα χαλάσει το σχήμα όταν θα ξεκολλήσουμε τις μπάρες από τη λαδόκολλα.
Παραλλαγές:
Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο, ή σταφίδες ή ξηρούς καρπούς….
Καλή επιτυχία!

Mπισκότα βρώμης με γεύση σοκολάτα, μήλο & κανέλλα, απλά ή γεμιστά, 1 μονάδα.
Μπισκότα Βρώμης -1
Υλικά:
1 κούπα βρώμη αλεσμένη στο multi
3 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
Κακάο ή μηδενική μερέντα
1 μικρό μήλο
λίγη κανέλλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε φέτες και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό (ίσα-ίσα να καλύπτει το μήλο), ένα κουταλάκι φρουκτόζη και λίγη κανέλλα.

Μόλις μαλακώσουν τα μήλα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε στο multi.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη βρώμη, τα 2 κουταλάκια φρουκτόζη και το κακάο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πολτοποιημένο μήλο κι όσο πάρει από το νερό με κανέλλα που βράσαμε τα μήλα.

Ανακατεύουμε στο ζεστό μάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Σκεπάζουμε από πάνω με άλλο φύλλο λαδόκολλας. Με πλάστη προσπαθούμε να κάνουμε το μείγμα μας ισοϋψές. Το πάχος το κανονίζουμε ανάλογα την προτίμησή μας.

Βγάζουμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας…
…και με κουπ-πατ δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να σκληρύνουν ή ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Tips:
Το κομποστοποιημένο μήλο σε συνδυασμό με την κανέλλα δίνει ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
Αν θέλουμε φροντίζουμε να αφήσουμε και κάποια πιο χοντροκομμένα κομμάτια μήλου για όσους προτιμούν πιο έντονη τη γεύση του μήλου.
Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας μήλου, το αποτέλεσμα με το ελαφρώς κομποστοποιημένο μήλο προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορο στην εκτέλεση το κομποστοποιημένο μήλο (περίπου 5 λεπτά).
Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
Προσοχή! Πριν κρυώσουν δεν προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε τα κομμάτια γιατί χαλάει το σχήμα.
Το πάχος να μην είναι πολύ λεπτό γιατί θα χαλάσει το σχήμα όταν θα ξεκολλήσουμε τα μπισκότα από τη λαδόκολλα.
Παραλλαγές:
Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο, ή σταφίδες ή ξηρούς καρπούς….
Αν θέλετε μπορείτ να τα κάνετε γεμιστά χρησιμοποιώντας δυο μπισκότα κι ανάμεσα μηδενική μερέντα ή μηδενική μερέντα ανάμεικτη με κομποστοποιημένο μήλο.
Αν θέλετε επίσης, τα κάνετε με επικάλυψη μηδενικής μερέντας ή μηδενικής μερέντας ανάμεικτης με κομποστοποιημένο μήλο, ή με άσπρο γλάσσο (λεμόνι με φρουκτόζη).
Τα μπισκότα αυτά, επειδή δεν έχουν αλεύρι, είναι μαλακά.
Καλή επιτυχία!


Mπάρες βρώμης σοκολάτας με γεύση μήλο & κανέλλα, 1 μονάδα.
WP_20150408_036
Υλικά:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
Κακάο ή μηδενική μερέντα
½ μικρό μήλο
λίγη κανέλλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε φέτες και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό (ίσα-ίσα να καλύπτει το μήλο), ένα κουταλάκι φρουκτόζη και λίγη κανέλλα.

Μόλις μαλακώσουν τα μήλα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε στο multi.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη βρώμη, 1 κουταλάκι φρουκτόζη και το κακάο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πολτοποιημένο μήλο κι όσο πάρει από το νερό με κανέλλα που βράσαμε τα μήλα.

Ανακατεύουμε στο ζεστό μάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε από πάνω με άλλο φύλλο λαδόκολλας. Με πλάστη προσπαθούμε να δώσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα. Το πάχος το κανονίζουμε ανάλογα την προτίμησή μας, περίπου 2 εκατοστά.

Αφού δώσουμε το σχήμα βγάζουμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και κόβουμε με καλό μαχαίρι ή με ρόδα κοπής πίτσας σε ορθογώνια κομμάτια.
Βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να σκληρύνουν ή ψήνουμε στον αέρα για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.
Tips:
 Το κομποστοποιημένο μήλο σε συνδυασμό με την κανέλλα δίνει ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
 Αν θέλουμε φροντίζουμε να αφήσουμε και κάποια πιο χοντροκομμένα κομμάτια μήλου για όσους προτιμούν πιο έντονη τη γεύση του μήλου.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας μήλου, το αποτέλεσμα με το ελαφρώς κομποστοποιημένο μήλο προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορο στην εκτέλεση το κομποστοποιημένο μήλο (περίπου 5 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
 Διαλέγουμε ένα πολύ καλό μαχαίρι για να κόψουμε σε κομμάτια, γιατί το μείγμα είναι πολύ εύπλαστο και εύκολα χαλάει. Εγώ το έκοψα με την ρόδα κοπής της πίτσας.
 Προσοχή! Πριν κρυώσουν δεν προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε τα κομμάτια γιατί χαλάει το σχήμα.
 Το πάχος να μην είναι πολύ λεπτό γιατί θα χαλάσει το σχήμα όταν θα ξεκολλήσουμε τις μπάρες από τη λαδόκολλα.
 Αν θέλουμε κόβουμε σε μικρά κομματάκια (στρογγυλά τα δικά μου) και κάνουμε τύπου ‘corn flakes’.
Παραλλαγές:
Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο, ή σταφίδες ή ξηρούς καρπούς….
Καλή επιτυχία!


Truffle Pie με γεύση σοκολάτα – φράουλα, 1 μονάδα.
Truffle Pie strawberry
Υλικά:
Για τη βάση:
2 φλυτζάνια ωμά φυστίκια
2-3 κουταλιές φυστικοβούτυρο
2-3 κουταλιές φρουκτόζη
2-3 κουταλιές κακάο ή μηδενική μερέντα
Για τη γέμιση:
1 ½ φλυτζάνι ωμά φυστίκια
1/2 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο
1 φλυτζάνι φράουλες
½ φλυτζάνι φρουκτόζη
2-3 κουταλιές κακάο ή μηδενική μερέντα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φυστίκια που απαιτούνται συνολικά για τη συνταγή σε ένα μπωλ με κρύο νερό για 2-3 ώρες. Βγάζουμε τα φυστίκια από το νερό και τα χτυπάμε στο multi.
Για τη βάση:
Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη και το φυστικοβούτυρο. Ο στόχος είναι να βγει ένα μείγμα (πάστα) εύπλαστο που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κακάο ή τη μηδενική μερέντα και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα.
Μπορείτε να επιλέξετε smooth (λείο) φυστικοβούτυρο ή το crunchy (περιέχει χοντροκομμένα κομμάτια φυστίκια). Προσοχή! Να περιέχει μόνο φυστίκι κι όχι άλλα πρόσθετα, όπως π.χ. ζάχαρη. Μια καλή επιλογή είναι αυτό της εταιρείας Meridian που έχει πλούσια γεύση και άρωμα.

Η υφή του είναι ρευστή σχετικά και το crunchy που χρησιμοποίησα είχε και ψιλοκομμένα φυστίκια.

Στρώνουμε το μείγμα της βάσης στη φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο multi τις φράουλες. Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη, το φυστικοβούτυρο, το κακάο και τις φράουλες.

Βάζουμε τη γέμιση στη φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν έχει σταθεροποιηθεί το μείγμα επικαλύπτουμε με μηδενική μαρμελάδα φράουλα. Ξανατοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Σημείωση 1: Για την Truffle Pie χρησιμοποιούμε κανονικά ταρτιέρα.
Σημείωση 2: Προσοχή! Να είναι ίδιο το είδος του ωμού φυστικιού με αυτό του φυστικοβούτυρου (ναι…υπάρχουν πολλά είδη φυστικοβούτυρου…όσα και τα είδη του φυστικιού).
Παραλλαγές:
 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα και αμυγδαλοβούτυρο (είναι όπως το φυστικοβούτυρο, αλλά με αμύγδαλο).
Καλή επιτυχία!


Truffle Pie παγωτό με γεύση φράουλα, 1 μονάδα.
Strawberry Truffle Pie Ice Cream
Υλικά:
Για τη βάση:
2 κούπες ωμά φυστίκια
2-3 κουταλιές φυστικοβούτυρο
2-3 κουταλιές φρουκτόζη
Για τη γέμιση:
1 ½ κούπα ωμά φυστίκια
1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
2 κούπες φράουλες
½ κούπα φρουκτόζη
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φυστίκια που απαιτούνται συνολικά για τη συνταγή σε ένα μπωλ με κρύο νερό για 2-3 ώρες. Βγάζουμε τα φυστίκια από το νερό και τα χτυπάμε στο multi.
Για τη βάση:
Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη και το φυστικοβούτυρο. Ο στόχος είναι να βγει ένα μείγμα (πάστα) εύπλαστο που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.

Μπορείτε να επιλέξετε smooth (λείο) φυστικοβούτυρο ή το crunchy (περιέχει χοντροκομμένα κομμάτια φυστίκια). Προσοχή! Να περιέχει μόνο φυστίκι κι όχι άλλα πρόσθετα, όπως π.χ. ζάχαρη. Μια καλή επιλογή είναι αυτό της εταιρείας Meridian που έχει πλούσια γεύση και άρωμα.

Η υφή του είναι ρευστή σχετικά και το crunchy που χρησιμοποίησα είχε και ψιλοκομμένα φυστίκια.

Στρώνουμε το μείγμα της βάσης στη φόρμα.

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε περιμετρικά στη φόρμα κομμένες φράουλες και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο multi τις φράουλες. Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη, το φυστικοβούτυρο και τις φράουλες. Βάζουμε τη γέμιση στη φόρμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Όταν έχει σταθεροποιηθεί το μείγμα επικαλύπτουμε με μηδενική μαρμελάδα φράουλα.

Ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει και σερβίρουμε.

Σημείωση 1: Για την Truffle Pie χρησιμοποιούμε κανονικά ταρτιέρα.
Σημείωση 2: Προσοχή! Να είναι ίδιο το είδος του ωμού φυστικιού με αυτό του φυστικοβούτυρου (ναι…υπάρχουν πολλά είδη φυστικοβούτυρου…όσα και τα είδη του φυστικιού).
Παραλλαγές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα και αμυγδαλοβούτυρο (είναι όπως το φυστικοβούτυρο, αλλά με αμύγδαλο).
Καλή επιτυχία!
Καριόκες, 1 μονάδα.
Καριόκες -1
Υλικά:
½ φλυτζάνι με ¾ του φλυτζανιού χοντροκοπανισμένα καρύδια
1 φλυτζάνι του τσαγιού μερέντα (ίση ποσότητα από άγλυκο κακάο και φρουκτόζη, 1 βανίλια και λίγο νερό να ομογενοποιηθεί το μείγμα)
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
100 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη μερέντα και το ξύσμα πορτοκαλιού και πλάθουμε σε ρολό. Τυλίγουμε το ρολό σε μεμβράνη και τυλίγουμε τις άκρες σαν καραμελόχαρτο, ούτως ώστε να δωθεί πιο σταθερό σχήμα στο ρολό μας. Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει το ρολό.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie. Βγάζουμε το ρολό από την κατάψυξη και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες περίπου 1- 1 ½ εκατοστών. Βουτάμε τις φέτες στη λιωμένη κουβερτούρα. Γυρίζουμε από την άλλη μεριά με τη βοήθεια δύο πιρουνιών. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Διατηρούμε στο ψυγείο. Αν θέλουμε τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
Tips:
 Επειδή το μείγμα δεν έχει πολλά υλικά απαιτείται χρόνος στην κατάψυξη για να παγώσει.
 Η μερέντα να μην είναι πολύ αραιή. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα μείγμα που να πλάθεται.
Παραλλαγές:
Αν δεν έχουμε διαθέσιμη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη κάνουμε για επικάλυψη μια παχύρευστη μηδενική μερέντα. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται περισσότερος χρόνος για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη. Με την επικάλυψη κουβερτούρας έχουμε πιο γυαλιστερό αποτέλεσμα, ενώ με την επικάλυψη μηδενικής μερέντας, το αποτέλεσμα είναι mat (όπως στη φωτό).
Καλή επιτυχία!


Τούρτα-παγωτό σοκολάτα-φράουλα με επίστρωση μαρμελάδας-σιρόπι φράουλας (1 μονάδα).
4
Υλικά:
Για την επικάλυψη:
10 φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
1-2 σταγόνες λεμονιού
Σημείωση: αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε 2 κουταλάκια του γλυκού για τη βάση
Για τη βάση:
1 φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
Λίγο νερό (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας της επικάλυψης (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
30-40 φράουλες
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση:
Για την επικάλυψη:
Πολτοποιούμε στο multi 8 φράουλες και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό και τη φρουκτόζη για 4-5 λεπτά. Πολτοποιούμε με ένα πιρουνάκι 2 φράουλες, τις ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε και μια σταγόνα λεμόνι και βράζουμε για άλλα περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να κάνει 2-3 κόμπους το ζουμί. Έτσι κάνουμε μια γρήγορη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας.
Για τη βάση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας.
Για τη γέμιση:
Πολτοποιούμε στο multi τις φράουλες με λίγες σταγόνες λεμόνι και τη μηδενική μερέντα.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και από πάνω την επικάλυψη φράουλας. Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
Tips:
 Αν θέλετε στη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας βάζετε λιγότερο γλυκαντικό (ίσα-ίσα για να βοηθήσει τη μαρμελάδα να ‘δέσει’), ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε το τελικό αποτέλεσμα.
 Προσθέτοντας την λιωμένη με το πιρουνάκι φράουλα έχετε μερικά πιο χοντρά κομμάτια φράουλας που δίνουν μια ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας φράουλας, το αποτέλεσμα με τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορη στην εκτέλεση η μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας (περίπου 10 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
Καλή επιτυχία!


Σοκολατένιες μπάρες βρώμης με γεύση φράουλα, 1 μονάδα.
WP_20150408_036
Υλικά:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
2-3 φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
1 σταγόνα λεμόνι
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε στο multi 2 φράουλες και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό και τη φρουκτόζη για 4-5 λεπτά. Πολτοποιούμε με ένα πιρουνάκι 1 φράουλα, τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε και μια σταγόνα λεμόνι και βράζουμε για άλλα περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να κάνει 2-3 κόμπους το ζουμί. Έτσι κάνουμε μια γρήγορη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε από πάνω με άλλο φύλλο λαδόκολλας. Με πλάστη προσπαθούμε να δώσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα. Το πάχος το κανονίζουμε ανάλογα την προτίμησή μας. Αφού δώσουμε το σχήμα βγάζουμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και κόβουμε με μαχαίρι σε ορθογώνια κομμάτια. Βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να σκληρύνουν.
Tips:
 Αν θέλετε στη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας βάζετε λιγότερο γλυκαντικό (ίσα-ίσα για να βοηθήσει τη μαρμελάδα να ‘δέσει’), ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε το τελικό αποτέλεσμα.
 Προσθέτοντας την λιωμένη με το πιρουνάκι φράουλα έχετε μερικά πιο χοντρά κομμάτια φράουλας που δίνουν μια ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας φράουλας, το αποτέλεσμα με τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορη στην εκτέλεση η μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας (περίπου 10 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
 Διαλέγουμε ένα πολύ καλό μαχαίρι για να κόψουμε σε κομμάτια, γιατί το μείγμα είναι πολύ εύπλαστο και εύκολα χαλάει. Εγώ το έκοψα με την ρόδα κοπής της πίτσας.
 Προσοχή! Πριν κρυώσουν δεν προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε τα κομμάτια γιατί χαλάει το σχήμα. Έτσι την πάτησα και μου χάλασαν δύο μπάρες…έτσι εμπνεύστηκα τα τρουφάκια.
 Το πάχος να μην είναι πολύ λεπτό γιατί θα χαλάσει το σχήμα όταν θα ξεκολλήσουμε τις μπάρες από τη λαδόκολλα.
 Αν θέλουμε κόβουμε σε μικρά κομματάκια (στρογγυλά τα δικά μου) και κάνουμε τύπου ‘corn flakes’.
Παραλλαγές:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκείας μας π.χ. πορτοκάλι, μπανάνα κτλ. ή αποξηραμένα φρούτα. Επίσης, μπορούμε εναλλακτικά, αν θέλουμε λευκές τις μπάρες μας/φυσική γεύση, να παραλείψουμε τη μηδενική μερέντα ή την κουβερτούρα.
Καλή επιτυχία!

Σοκολατένιες μπάρες βρώμης με γεύση μήλο & κανέλλα (1 μονάδα).
WP_20150408_036
Υλικά:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
1 μικρό μήλο ή ½ ολόκληρο
λίγη κανέλλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε φέτες και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό (ίσα-ίσα να καλύπτει το μήλο) και λίγη κανέλλα. Μόλις μαλακώσουν τα μήλα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε στο multi.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, το πολτοποιημένο μήλο, λίγο από το νερό με κανέλλα που βράσαμε τα μήλα και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό με κανέλλα που βράσαμε τα μήλα ή βρώμη. Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε από πάνω με άλλο φύλλο λαδόκολλας. Με πλάστη προσπαθούμε να δώσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα. Το πάχος το κανονίζουμε ανάλογα την προτίμησή μας. Αφού δώσουμε το σχήμα βγάζουμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και κόβουμε με μαχαίρι σε ορθογώνια κομμάτια. Βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να σκληρύνουν.
Tips:
 Το μήλο το έκανα όπως συνήθως κάνω την κομπόστα, χωρίς όμως να βάλω ζάχαρη ή μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό, γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά γλυκό.
 Αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε κάποιο γλυκαντικό όταν βράζει το μήλο, ανάλογα τα γούστα κι αν θέλετε τα τρουφάκια ακόμη πιο γλυκά. Το κομποστοποιημένο μήλο σε συνδυασμό με την κανέλλα δίνει ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
 Αν θέλουμε φροντίζουμε να αφήσουμε και κάποια πιο χοντροκομμένα κομμάτια μήλου για όσους προτιμούν πιο έντονη τη γεύση του μήλου.
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας μήλου, το αποτέλεσμα με το ελαφρώς κομποστοποιημένο μήλο προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορο στην εκτέλεση το κομποστοποιημένο μήλο (περίπου 7-10 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
 Διαλέγουμε ένα πολύ καλό μαχαίρι για να κόψουμε σε κομμάτια, γιατί το μείγμα είναι πολύ εύπλαστο και εύκολα χαλάει. Εγώ το έκοψα με την ρόδα κοπής της πίτσας.
 Προσοχή! Πριν κρυώσουν δεν προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε τα κομμάτια γιατί χαλάει το σχήμα. Έτσι την πάτησα και μου χάλασαν δύο μπάρες…έτσι εμπνεύστηκα τα τρουφάκια.
 Το πάχος να μην είναι πολύ λεπτό γιατί θα χαλάσει το σχήμα όταν θα ξεκολλήσουμε τις μπάρες από τη λαδόκολλα.
 Αν θέλουμε κόβουμε σε μικρά κομματάκια (στρογγυλά τα δικά μου) και κάνουμε τύπου ‘corn flakes’.
Καλή επιτυχία!
Σοκολατένιες μπάρες βρώμης (1 μονάδα).
WP_20150408_036
Υλικά:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, λίγο νερό και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε από πάνω με άλλο φύλλο λαδόκολλας. Με πλάστη προσπαθούμε να δώσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα. Το πάχος το κανονίζουμε ανάλογα την προτίμησή μας. Αφού δώσουμε το σχήμα βγάζουμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και κόβουμε με μαχαίρι σε ορθογώνια κομμάτια. Βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να σκληρύνουν.
Tips:
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
 Διαλέγουμε ένα πολύ καλό μαχαίρι για να κόψουμε σε κομμάτια, γιατί το μείγμα είναι πολύ εύπλαστο και εύκολα χαλάει. Εγώ το έκοψα με την ρόδα κοπής της πίτσας.
 Προσοχή! Πριν κρυώσουν δεν προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε τα κομμάτια γιατί χαλάει το σχήμα. Έτσι την πάτησα και μου χάλασαν δύο μπάρες…έτσι εμπνεύστηκα τα τρουφάκια.
 Το πάχος να μην είναι πολύ λεπτό γιατί θα χαλάσει το σχήμα όταν θα ξεκολλήσουμε τις μπάρες από τη λαδόκολλα.
 Αν θέλουμε κόβουμε σε μικρά κομματάκια (στρογγυλά τα δικά μου) και κάνουμε τύπου ‘corn flakes’.
Καλή επιτυχία!

Πανακότα με γεύση φράουλας και με επίστρωση μηδενικής σοκολάτας, 1 μονάδα.
9
Υλικά:
1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
2 κουταλάκια άγλυκο κακάο
2 κουταλάκια φρουκτόζη
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Διαλύουμε σε ένα μπωλ το ζελέ με ένα ποτήρι ζεστό νερό κι ένα ποτήρι κρύο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το ζελέ. Μοιράζουμε σε φορμάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κακάο, τη φρουκτόζη και τη βανίλια και προσθέτουμε νερό ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα, όχι πολύ παχύρευστο, σαν ρευστή σοκολάτα. Όταν έχει σταθεροποιηθεί το ζελέ ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα κι αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες.
Καλή επιτυχία!

Σοκολατένια τρουφάκια βρώμης με γεύση φράουλα (1 μονάδα)
8
Υλικά:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
2-3 φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
1 σταγόνα λεμόνι
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε στο multi 2 φράουλες και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό και τη φρουκτόζη για 4-5 λεπτά. Πολτοποιούμε με ένα πιρουνάκι 1 φράουλα, τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε και μια σταγόνα λεμόνι και βράζουμε για άλλα περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να κάνει 2-3 κόμπους το ζουμί. Έτσι κάνουμε μια γρήγορη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Πλάθουμε τα τρουφάκια και επικαλύπτουμε με υλικό της αρεσκείας μας, π.χ. κακάο (0 μον.).
Tips:
 Αν θέλετε στη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας βάζετε λιγότερο γλυκαντικό (ίσα-ίσα για να βοηθήσει τη μαρμελάδα να ‘δέσει’), ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε το τελικό αποτέλεσμα.
 Προσθέτοντας την λιωμένη με το πιρουνάκι φράουλα έχετε μερικά πιο χοντρά κομμάτια φράουλας που δίνουν μια ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας φράουλας, το αποτέλεσμα με τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορη στην εκτέλεση η μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας (περίπου 10 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
Καλή επιτυχία!


Σοκολατένια τρουφάκια βρώμης με γεύση μήλο & κανέλλα (1 μονάδα).
8
Υλικά:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
1 μικρό μήλο ή ½ ολόκληρο
λίγη κανέλλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε φέτες και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό (ίσα-ίσα να καλύπτει το μήλο) και λίγη κανέλλα. Μόλις μαλακώσουν τα μήλα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε στο multi.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, το πολτοποιημένο μήλο, λίγο από το νερό με κανέλλα που βράσαμε τα μήλα και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό με κανέλλα που βράσαμε τα μήλα ή βρώμη. Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Πλάθουμε τα τρουφάκια και επικαλύπτουμε με υλικό της αρεσκείας μας, π.χ. κακάο (0 μον.).
Tips:
 Το μήλο το έκανα όπως συνήθως κάνω την κομπόστα, χωρίς όμως να βάλω ζάχαρη ή μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό, γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά γλυκό.
 Αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε κάποιο γλυκαντικό όταν βράζει το μήλο, ανάλογα τα γούστα κι αν θέλετε τα τρουφάκια ακόμη πιο γλυκά. Το κομποστοποιημένο μήλο σε συνδυασμό με την κανέλλα δίνει ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
 Αν θέλουμε φροντίζουμε να αφήσουμε και κάποια πιο χοντροκομμένα κομμάτια μήλου για όσους προτιμούν πιο έντονη τη γεύση του μήλου.
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας μήλου, το αποτέλεσμα με το ελαφρώς κομποστοποιημένο μήλο προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορο στην εκτέλεση το κομποστοποιημένο μήλο (περίπου 7-10 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
Καλή επιτυχία!


Σοκολατένια τρουφάκια βρώμης (1 μονάδα).
8
Υλικά:
¼ με ½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, λίγο νερό (αν χρειαστεί) και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Πλάθουμε τα τρουφάκια και επικαλύπτουμε με υλικό της αρεσκείας μας, π.χ. κακάο (0 μον.)
Tips:
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
Καλή επιτυχία!


Σοκολατένια μπισκότα βρώμης με γεύση φράουλα (1 μονάδα).


Υλικά:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
2-3 φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
1 σταγόνα λεμόνι
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε στο multi 2 φράουλες και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό και τη φρουκτόζη για 4-5 λεπτά. Πολτοποιούμε με ένα πιρουνάκι 1 φράουλα, τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε και μια σταγόνα λεμόνι και βράζουμε για άλλα περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να κάνει 2-3 κόμπους το ζουμί. Έτσι κάνουμε μια γρήγορη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε από πάνω με άλλο φύλλο λαδόκολλας. Με πλάστη προσπαθούμε να κάνουμε το μείγμα μας ισοϋψές. Το πάχος το κανονίζουμε ανάλογα την προτίμησή μας. Βγάζουμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και με κουπ-πατ δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να σκληρύνουν.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα κάνουμε γεμιστά χρησιμοποιώντας δυο μπισκότα κι ανάμεσα μηδενική μερέντα ή μηδενική μερέντα ανάμεικτη με μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας. Αν θέλουμε επίσης, τα κάνουμε με επικάλυψη μηδενικής μερέντας ή μηδενικής μερέντας ανάμεικτης με μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας, ή με άσπρο γλάσσο (λεμόνι με φρουκτόζη).
Tips:
 Αν θέλετε στη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας βάζετε λιγότερο γλυκαντικό (ίσα-ίσα για να βοηθήσει τη μαρμελάδα να ‘δέσει’), ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε το τελικό αποτέλεσμα.
 Προσθέτοντας την λιωμένη με το πιρουνάκι φράουλα έχετε μερικά πιο χοντρά κομμάτια φράουλας που δίνουν μια ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας φράουλας, το αποτέλεσμα με τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορη στην εκτέλεση η μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας (περίπου 10 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
Καλή επιτυχία!


Σοκολατένια μπισκότα βρώμης (1 μονάδα).


Υλικά:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, λίγο νερό (αν χρειαστεί) και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε από πάνω με άλλο φύλλο λαδόκολλας. Με πλάστη προσπαθούμε να κάνουμε το μείγμα μας ισοϋψές. Το πάχος το κανονίζουμε ανάλογα την προτίμησή μας. Βγάζουμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και με κουπ-πατ δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να σκληρύνουν.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα κάνουμε γεμιστά χρησιμοποιώντας δυο μπισκότα κι ανάμεσα μηδενική μερέντα ή μηδενική μερέντα ανάμεικτη με κομποστοποιημένο μήλο ή μηδενική μερέντα ανάμεικτη με μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας. Αν θέλουμε επίσης, τα κάνουμε με επικάλυψη μηδενικής μερέντας ή μηδενικής μερέντας ανάμεικτης με κομποστοποιημένο μήλο ή μηδενικής μερέντας ανάμεικτη με μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας, ή με άσπρο γλάσσο (λεμόνι με φρουκτόζη ή πορτοκάλι με φρουκτόζη).
Tips:
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
Καλή επιτυχία!


Μπισκότα βρώμης με γεύση μήλο & κανέλλα (1 μονάδα). Εναλλακτική : μήλο, κανέλλα & κακάο αν θέλουμε να κάνουμε μπισκότο ‘γρανίτη’.


Υλικά:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 μικρό μήλο ή ½ ολόκληρο
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
λίγη κανέλλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε φέτες και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό (ίσα-ίσα να καλύπτει το μήλο), τη φρουκτόζη και λίγη κανέλλα. Μόλις μαλακώσουν τα μήλα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε στο multi.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το πολτοποιημένο μήλο, λίγο από το νερό με κανέλλα που βράσαμε τα μήλα και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό με κανέλλα που βράσαμε τα μήλα ή βρώμη. Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε από πάνω με άλλο φύλλο λαδόκολλας. Με πλάστη προσπαθούμε να κάνουμε το μείγμα μας ισοϋψές. Το πάχος το κανονίζουμε ανάλογα την προτίμησή μας. Βγάζουμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και με κουπ-πατ δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να σκληρύνουν.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα κάνουμε γεμιστά χρησιμοποιώντας δυο μπισκότα κι ανάμεσα μηδενική μερέντα ή μηδενική μερέντα ανάμεικτη με κομποστοποιημένο μήλο. Αν θέλουμε επίσης, τα κάνουμε με επικάλυψη μηδενικής μερέντας ή μηδενικής μερέντας ανάμεικτης με κομποστοποιημένο μήλο, ή με άσπρο γλάσσο (λεμόνι με φρουκτόζη).
Tips:
 Το μήλο το έκανα όπως συνήθως κάνω την κομπόστα, χωρίς όμως να βάλω ζάχαρη ή μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό, γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά γλυκό.
 Αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε κάποιο γλυκαντικό όταν βράζει το μήλο, ανάλογα τα γούστα κι αν θέλετε τα μπισκότα ακόμη πιο γλυκά. Το κομποστοποιημένο μήλο σε συνδυασμό με την κανέλλα δίνει ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
 Αν θέλουμε φροντίζουμε να αφήσουμε και κάποια πιο χοντροκομμένα κομμάτια μήλου για όσους προτιμούν πιο έντονη τη γεύση του μήλου.
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας μήλου, το αποτέλεσμα με το ελαφρώς κομποστοποιημένο μήλο προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορο στην εκτέλεση το κομποστοποιημένο μήλο (περίπου 7-10 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
 Αν δεν σας αρέσει πολύ η βρώμη μπορείτε να προσθέσετε λίγο κακάο. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μπισκότο με ‘νερά’.
Παραλλαγές:
Μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκείας μας π.χ. πορτοκάλι κτλ. ή αποξηραμένα φρούτα. Προσοχή! Αν χρησιμοποιήσουμε γλάσσο ή γέμιση με φρούτο να προσέξουμε να μην αναμείξουμε διαφορετικά φρούτα (άλλο στο μπισκότο κι άλλο στη γέμιση ή την επικάλυψη).


Παγωτίνια sandwich με παγωτό φράουλα ή σοκολάτα φράουλα (1 μονάδα).
4.
Υλικά:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
2-3 φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε στο multi τις φράουλες και τη φρουκτόζη. Αν θέλουμε παγωτό σοκολάτα-φράουλα προσθέτουμε και μηδενική μερέντα, παραλείποντας την επιπλέον φρουκτόζη. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, λίγη πολτοποιημένη φράουλα (αν θέλουμε και η βάση μας να έχει γεύση φράουλα, αν όχι την παραλείπουμε), λίγο νερό (αν χρειαστεί) και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα ώστε να είναι σαν πλαστελίνη.
Στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας σιλικόνης με σχέδια της αρεσκείας μας (π.χ. φόρμα για muffins) με το μείγμα. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα που πολτοποιήσαμε στο multi (σκέτη φράουλα ή σοκολάτα-φράουλα) και σκεπάζουμε από πάνω με άλλη μία στρώση του μείγματος βρώμης. Βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες να παγώσουν.
Tips:
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
Καλή επιτυχία!


Κορμός Σοκολάτας – Μωσα’ι’κό ψυγείου, 1 μονάδα.
Μωσα'ι'κό
Υλικά:
2 κούπες βρώμη αλεσμένη στο multi
4 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
Μηδενική μερέντα (ίση ποσότητα άγλυκου κακάο και γλυκαντικού και μια βανίλια)
1 μικρό μήλο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Μόλις γίνουν τα μπισκότα τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια κάνουμε τη μηδενική μερέντα. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το κακάο, τη φρουκτόζη και τη βανίλια με λίγο νερό ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε στη μερέντα τα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργήσουμε ένα μείγμα όπως του κλασσικού κορμού. Αν το μείγμα μας είναι πολύ υδαρές (λόγω αραιής μερέντας), προσθέτουμε λίγη ακόμη βρώμη ενώ ανακατεύουμε το μείγμα.  Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα μπισκότα από το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με μεμβράνη που περισσεύει από τα πλα’ι’νά και το σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει ή τυλίγουμε σε λαδόκολλα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Τοποθετούμε στην κατάψυξη κι όταν σταθεροποιηθεί, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε περιχύνουμε με μηδενική μαρμελάδα.
Tips:
Προσοχή! Η μερέντα να μην είναι υπερβολικά ρευστή για να μπορέσει να ‘δέσει’ το μείγμα.
Παραλλαγές:
Μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκείας μας π.χ. πορτοκάλι κτλ. ή αποξηραμένα φρούτα.
Καλή επιτυχία!


Εύκολα σοκολατάκια με 0 (απλή σοκολάτα) και 1 μονάδα (λευκή σοκολάτα), απλά ή γεμιστά. 
Σοκολατάκια
Υλικά:
100 γρ. σοκολάτα ζαχαροπλαστικής (κουβερτούρα) χωρίς ζάχαρη
100 γρ. λευκή σοκολάτα ζαχαροπλαστικής χωρίς ζάχαρη
Εναλλακτικά αντίστοιχη ποσότητα μηδενικής μερέντας
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε bain marie την κουβερτούρα και τοποθετούμε σε φορμάκια σιλικόνης του μεγέθους και σχεδίου της επιλογής μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.
Tips:
Αν χρησιμοποιήσετε την εναλλακτική με τη μηδενική μερέντα προσοχή να μην είναι το μείγμα πολύ υδαρές.
Τα σοκολατάκια με μηδενική μερέντα θέλουν περισσότερη ώρα στο ψυγείο και η υφή τους είναι mat. Χρησιμοποιώντας κουβερτούρα τα σοκολατάκια είναι γυαλιστερά στην όψη.
Παραλλαγές:
1). Μπορείτε να κάνετε γεμιστά σοκολατάκια με μηδενική μαρμελάδα, ή κομματάκια φρούτου π.χ. πορτοκάλι, ή με άλλη γέμιση της επιλογής σας. Στην περίπτωση αυτή τοποθετείτε ποσότητα της σοκολάτας μέχρι τη μέση της φόρμας, αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει, προσθέτετε τη γέμιση της επιλογής σας και συμπληρώνετε με σοκολάτα.
2). Μπορείτε να κάνετε δίχρωμα σοκολατάκια, μισά με μαύρη και μισά με λευκή σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!


Donuts με τρεις διαφορετικές επικαλύψεις, 1 μονάδα.
Donuts
Υλικά:
Για τα donuts:
250γρ. σιμιγδάλι
250 – 300 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
120 γρ. φρουκτόζη
1 βανίλια
κανέλλα
γαρύφαλλο
Για τις επικαλύψεις:
Επικάλυψη σοκολάτας:
2 κουταλάκια του γλυκού άγλυκο κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
1 βανίλια
Εναλλακτικά, μηδενική κουβερτούρα
Επικάλυψη φράουλας:
2-3 φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
1 σταγόνα λεμόνι
Εναλλακτικά, λίγη μηδενική μαρμελάδα φράουλα
Επικάλυψη λευκού γλάσσου:
Λίγη φρουκτόζη αλεσμένη στο multi
Χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Για τα donuts:
Διαλύουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη φρουκτόζη, τη βανίλια, την κανέλλα και το γαρύφαλλο και προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό πορτοκάλι μέχρι να γίνει ένας ομογενοποιημένος χυλός. Βάζουμε το μείγμα στο μηχάνημα για donuts και ψήνουμε ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Για τις επικαλύψεις:
Επικάλυψη σοκολάτας:
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το άγλυκο κακάο, τη φρουκτόζη και τη βανίλια και λίγο νερό μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα όχι πολύ υδαρές. Εναλλακτικά, λιώνουμε σε bain marie μηδενική κουβερτούρα.
Επικάλυψη φράουλας:
Πολτοποιούμε στο multi 2 φράουλες και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό και τη φρουκτόζη για 4-5 λεπτά. Πολτοποιούμε με ένα πιρουνάκι 1 φράουλα, τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε και μια σταγόνα λεμόνι και βράζουμε μέχρι να γίνει ένα ‘σφικτό’ μείγμα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη μηδενική μαρμελάδα φράουλα.
Επικάλυψη λευκού γλάσσου:
Χτυπάμε λίγη φρουκτόζη στο multi. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τη φρουκτόζη με λίγο χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ένα πηχτό λευκό μείγμα. Αν γίνει πολύ αραιό προσθέτουμε κι άλλη φρουκτόζη, ενώ αν γίνει πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι.
Μόλις είναι έτοιμα τα donuts στρώνουμε την επικάλυψη.
Tips:
 Τη φρουκτόζη τη χτυπάμε στο multi για να αποφύγουμε τους χοντρούς κόκκους στο γλάσσο.
 Η επικάλυψη σοκολάτας να μην είναι πολύ υδαρής για να μπορεί να ‘στέκεται’.
Παραλλαγές:
Μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά είδη donuts π.χ. σοκολάτας (προσθέτουμε κακάο ή/και κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη), μόκα (προσθέτουμε νες καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό) κτλ. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο θέλετε και να δημιουργήσετε άπειρους γευστικούς συνδυασμούς. Το ίδιο ισχύει και για την επικάλυψη. Τέλος, αν τα θέλουμε πιο ζουμερά μπορούμε πριν ρίξουμε την επικάλυψη, να τα σιροπιάσουμε ελαφρώς. Το σιρόπι το κάνουμε βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό, μισό φλυτζάνι του τσαγιού φρουκτόζη και λίγο λεμόνι.
Καλή επιτυχία!


Muffins, 1 μονάδα.
Muffins..
Υλικά:
250γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 – 2/4 της κούπας φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
120 γρ. φρουκτόζη
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη φρουκτόζη, τη βανίλια και τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να γίνει το μείγμα μας σαν χυλός. Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 . Αν χρησιμοποιήσουμε το ειδικό μηχάνημα για muffins προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό πορτοκάλι μέχρι να γίνει λίγο πιο αραιός ο χυλός και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Tips:
Εναλλακτικά, αντί για σόδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 φακελάκι μαγιά και λίγο αλάτι.
Αν χρησιμοποιήσετε το ειδικό μηχάνημα ψησίματος για muffins τότε θα πρέπει να προσθέσετε λίγο ακόμη χυμό γιατί το μείγμα μας θα πρέπει να είναι πιο υδαρές.
Παραλλαγές:
Στη φωτογραφία υπάρχουν πέντε διαφορετικά είδη muffins, βανίλιας (όπως αναλύθηκε παραπάνω), σοκολάτας (προσθέτουμε κακάο ή/και μηδενική κουβερτούρα), μόκα (προσθέτουμε νες καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό), κανέλλας (προσθέτουμε λίγη κανέλλα), πορτοκάλι (προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού ή/και ξύσμα πορτοκαλιού). Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο θέλετε και να δημιουργήσετε άπειρους γευστικούς συνδυασμούς.
Καλή επιτυχία!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου